Dalagutan

blandadans-orkester fra Surnadal

Dalagutan fra Surnadal spiller blandadans - det vil si variert dansemusikk med livat gammeldans, og country, swing, rock, norske slagere, svensktopp, gammelpop.

Dalagutan feiret i 2010 sitt 30-års jubileum. Orkesteret består i dag av Ivar Olav Rød fra Sunndal, Jostein Dønnem og Bjørn Johny Holten - de to siste fra Surnadal, som er orkesterets hjemsted. Ivar kom med oss i 1997, Jostein ble med i 1985, mens Bjørn Johny var med og startet Dalagutan i 1980.
Jostein og Ivar Olav har fartstid fra flere band tidligere, helt fra 1960- og 70-tallet. Bjørn Johny ikke så lenge som de to eldste, men er slett ikke fri for spilleerfaring før og utenom Dalagutan.

Dalagutan har deltatt på mange festivaler, konkurranser og andre spelemanns-samlinger, og fått bra kritikker for musikken. Best plassering hittil var 4.-plass i Trekkspill-NM i Bø i Telemark 2007, og finaleplass i Gammeldans-NM på Titano-festivalen i 1992.

Distriktet til Dalagutan er stort sett Møre og Romsdal, samt Sør- og Nord-Trøndelag. Men de har også vært på langtur! Både i 1989 og i 1993 turnerte de tre av de aller "norskeste" statene i Midt-Vesten: Nord- og Sør-Dakota pluss Minnesota, og spilte i idrettshaller, universiteter, folkeparker og skandinaviske klubber, til og med i et Sioux-indianerreservat!
Og i juni 2014 blir det ny tur til Amerika!

Dalagutan har gitt ut flere kassetter og CD'er, som "Dalagutan", "Plokksup" og "Slått & Slager". Det betyr naturligvis at her er alt fra country og svensktopp, til trekkspill-gammeldans og egenkomponert musikk. Dalagutan har også medvirket på 6 samlekassetter, deriblant fra serien "Gammeldans-Norge samles" - som ble vist på TV Norge, og solgte til sølvplate.

Dalagutan har også vært så heldig å fått samarbeide med Scandinavia, Ole Ivars, Annbjørg Lien, Roland Cedermark, Arnsteins m.fl.

Ta gjerne kontakt med oss for et tilbud på musikk til dans, bryllup, bursdag, dansegalla.