CD og kassett Bjørn Johny Jostein  Ivar   Atle  Tilbake til første side


Dette bildet viser ganske godt første halvdel av Dalagutans historie på over 30 år.. Seks karer i tidsriktige svarte skinnvester, som utgjør det orkesteret som holdt sammen fra tidlig 80-tall, til et stykke ut på 90-tallet. Og i midten foran - to felespillere fra Mjosundet som var med oss på en del gammeldansprosjekter.
- Bakerst fra venstre: Per Holten, Odd Inge Rotmo, Bjørn Johny Holten og Jostein Dønnem.
- Foran fra venstre: Helge Nilsen, Inger Onny Sletta, Atle Aanesbug og Arne Bergheim.
(Bildet er tatt utenfor øvingslokalet Myrvang i mai 1992.)

Dalagutan ble startet i 1980, med to unge trekkspillere - Arne og Bjørn Johny, og en enda yngre Per på bass, og faren til Per - Johannes G. Holten på gitar. Etter en tid gikk Johannes ut, og ble erstattet av Oddvin Lindkvist på gitaren.

Så kom den utgaven av Dalagutan som vi ser på bildet, midt på 80-tallet: Odd Inge tok over rytmegitaren, Helge kom inn som trommeslager, og Jostein tok med seg sologitaren. På gammeldansen fikk nå Per mulighet til å vise seg som en habil trekkspiller, mens Jostein da spilte bassgitar. Per spilte fremdeles bassgitar på den vanlige dansemusikken.

Dette orkesteret holdt det gående til rundt 1994. Da sa Helge takk for seg, og fikk litt senere følge av Odd Inge.

Seksmanns-orkesteret ble til 5, på den måten at Bjørn Johny nå ble trommeslager når han ikke spilte trekkspill på gammeldansen, og ved at vi fikk med oss Erik Hoel fra Løkken. Erik ble med oss i 1994, og han hadde da hatt 15 års fartstid i sitt eget orkester "Erik's". Han spilte rytmegitar, og ble hoved-vokalisten vår.

I tillegg til trekkspill, hadde vi lenge hatt innslag på torader med Arne. Og nå, rundt midten av 90-tallet, begynte også Per å traktere toraderen.

Vi hadde også siden tidlig på 90-tallet begynt å eksperimentere med å ha med oss to trivelige ungdommer fra Mjosundet i Aure som spilte fele, ikke fast i orkesteret - men på spesielle prosjekter.

Men så i 1997, ville Erik tilbake og fortsette med "Erik's". Samtidig mente Per og Arne at innpå det 18.de året var lang nok tid, og leverte avskjedssøknad.

Så fra 1997 til 2011 var vi en kvartett - vi fikk med oss Atle, som vi hadde hatt med oss på fele tidligere. Nå ble han også keyboard-spiller. Og så fant vi en stødig bassist i Sunndalen, Ivar takket ja til å bli med oss.

Og på dette bildet er vi samlet i 2008, fremdeles i Myrvang (hvor mange timer har vi egentlig hatt i det huset...?), fra venstre Ivar Olav Rød, Jostein Dønnem, Bjørn Johny Holten og Atle Aanesbug.

Etter 13 år, tok Atle en pause fra spillingen. Men det er pause, han har ikke sagt opp..! Fra nyttåret 2011 fant vi erstatning for Atle, vi fant en trivelig Todaling (som alle Todalinger er..). Svein Håvard Saksen ble med oss som trommeslager/gitarist, og med godt humør og stødig takt fant han seg gort til rette i firmaet.
Dessverre fant han også å måtte gjøre noen valg og prioriteringer, full forståelse for det. Og fra 2013 er vi tre mann i Dalagutan - Ivar, Jostein og Bjørn Johny.

Vi benytter denne anledningen til å takke tidligere medlemmer for god innsats og trivelig kameratskap, stående invitasjon til kaffe på øvingskveldene i Myrvang gjelder til evig tid.
For vi i Dalagutan har ikke tenkt å gi oss på lange tider enda!

Disse sidene om historia vår, er langt fra ferdige enda. Her kommer vi til å legge ut mye stoff om turer vi har vært på, kassetter og CD'er vi har spilt inn, kanskje om de 5 trofaste bussene vi har prøvd å slite ut... og mye annet. Følg med, velkommen tilbake hit!


CD og kassett Bjørn Johny Jostein  Ivar   Atle  Tilbake til første side